Novosti

19. travnja 2021.

Gradonačelnik Ivan Bosančić obišao radove u Genscherovoj ulici

Približavaju se kraju radovi u Genscherovoj ulici u Vinkovcima koji su trajali mjesecima. U ovoj ulici u jednom trenutku radilo se na čak tri projekta pa je razumljivo zašto je trebalo proći toliko vremena da se sve zgotovi.

Naime, asfaltiranje ceste nije moglo započeti sve dok nisu završili svi poslovi u sklopu ova tri projekta. “Radovi su u ovoj ulici trajali dugo, ali jednostavno je moralo biti tako s obzirom da smo promijenili gotovo svu komunalnu infrastrukturu. Nova cesta je puštena u promet i sada nam preostaje dovršiti spojeve prema drugim ulicama, prije svega prema Ulici Lavoslava Ružićke koja će dobiti i pješačku stazu. Iskoristio bih priliku za ispriku sugrađanima za sve što su, nažalost, morali trpjeti proteklih mjeseci, no sve je to nužno kako bi osigurali uvjete za što ugodniji i kvalitetniji život u našem gradu”, rekao je prilikom obilaska radova u Genscherovoj ulici gradonačelnik Ivan Bosančić. Najavio je ovom prigodom i skorašnji završetak radova u Boškovićevoj ulici. “Vrlo brzo imat ćemo potpuno uređene jedne od najprometnijih ulica u Vinkovcima”, poručio je. Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac objasnio je što se sve radilo u Genscherovoj istaknuvši kako je rekonstrukcija ove ulice bila obuhvaćena projektom „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ u duljini od 850 metara, a paralelno su izvođeni radovi kroz projekt „Smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca“ kojom prilikom je obuhvaćena izgradnja 14 mjerno-regulacijskih okana, izgradnja rubnih zasuna, sanacije mjesta puknuća cijevi i rekonstrukcija cjevovoda. Treći projekt bila je reekonstrukcija cjevovoda u Vinkovcima-I. faza. Ovaj projekt podrazumijevao je izvođenje radova na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove kanalizacijske mreže u dijelovima grada koji nisu obuhvaćeni Aglomeracijom Vinkovci.

“U ovom dijelu imali smo veliki broj kvarova i od velikog je značaja što smo uspjeli sanirati cjelokupnu mrežu i na taj način smanjiti gubitke. Već su vidljivi i rezultati. Analizom protoka uvidjeli smo da imamo poboljšanja u smanjenju gubitaka. Recimo, prošle godine smo imali gubitke od 140 litara u sekundi, a ove godine radi se o 100 litara, znači ulaganja u infrastrukturu se isplate”, istaknuo je Rimac. Napomenuo je i kako su od nedavno u VVK drukčije organizirali samu sanaciju kvarova, a koja se sada radi po utvrđenim prioritetima. Što se same Genscherove ulice tiče, dio u kojem su završeni radovi godinama bi trebao biti siguran od svih kvarova i oštećenja, dok će se radovi na smanjenju gubitaka i rekonstrukciji mreže nastaviti u dijelu do kružnog toka i do mosta. Ti radovi, kaže Rimac, neće toliko ometati promet kao dosadašnji jer neće biti toliko obimni i radit će se samo na jednoj strani ulice.

POGLEDAJTE VEZANU GALERIJU
Povratak na sve novosti