Novosti

28. siječnja 2021.

Aglomeracija Vinkovci: Upriličen obilazak radova u Privlaci

Vinkovci, 27. siječnja 2021. – Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ odlično napreduje i u skladu je s dinamičkim planom, kako na cjelokupnom području provedbe, tako i u općini Privlaka, gdje su danas direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) d.o.o. Ivan Rimac, voditelj investicijsko-tehničke pripreme u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji d.o.o. i voditelj projekta aglomeracije Dalibor Pavić te načelnik općine Privlaka Darko Galić, obišli radove.

 

Ukupna vrijednost radova na sustavu odvodnje otpadnih voda za općinu Privlaka iznosi 39,2 milijuna kuna, a po završetku ovog opsežnog komunalnog projekta na ovom će području biti izgrađeno 18,1 km gravitacijskih cjevovoda, 7,54 km tlačnih cjevovoda, pet novih crpnih stanica i rekonstrukcija jedne postojeće crpne stanice. Ujedno, općina Privlaka koncepcijski pripada aglomeraciji Otok gdje se nalazi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 8.500 ekvivalent stanovnika.

 

„Iako je situacija s koronavirusom usporila gospodarske procese, mi u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji možemo biti zadovoljni s realizacijom započetih projekata i reći da je protekla godina, u kojoj je samo na projektu Aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna realizirano oko 150 milijuna kuna, za nas bila uspješna te da se radi o jednoj od najboljih realizacija u Hrvatskoj kada je u pitanju vodnokomunalna infrastruktura. Aglomeracija, kao najznačajniji projekt Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, vrlo dobro napreduje i u ovoj godini vidjet ćemo konkretne rezultate onoga što na terenu radimo već dvije godine“, kaže direktor VVK Ivan Rimac.

 

Zadovoljstvo radovima izrazio je i voditelj projekta Dalibor Pavić istaknuvši kako su svi projektni elementi ugovoreni i aktivni, te da nabavljena oprema vrijedna više od 10 milijuna kuna koja se koristi za funkcioniranje sustava na distribucijskom području VVK. Radovi napreduju i na području općine Privlaka tako da će i stanovnici ove općine do lipnja 2022. godine, kada je planiran završetak projekta, imati kvalitetno riješeno pitanje javne odvodnje.

 

Tijekom obilaska, koji se odvijao uz pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, naglašeno je kako su na ovom području dosad izvedeni gotovo cjelokupni tlačni cjevovodi, sve crpne stanice su u izgradnji a izvedeno je i 8,74 km gravitacijskih cjevovoda. U sklopu projekta izvest će se i 893 izvoda za priključke čime će se omogućiti priključenje stanovništva na novi sustav odvodnje otpadnih voda.

 

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ provodi se na području gradova Vinkovci i Otok te općina Ivankovo, Cerna, Andrijaševci i Privlaka. Vrijedan je 384 milijuna kuna, a sa 70,77 posto financira se sredstvima iz Kohezijskog fonda EU. Ostatak se financira sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i energetike (11,7 posto), Hrvatskih voda (11,7 posto) te spomenutih jedinica lokalne samouprave (5,85 posto). Provođenjem ovog projekta značajno će se poboljšati kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti usluga odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima.

Više informacija o projektu može se pronaći na web stranici www.aglomeracija.vvk.hr.

POGLEDAJTE VEZANU GALERIJU
Povratak na sve novosti